Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ
Διαβάζοντας κάποιος το Προσχέδιο Προϋπολογισμού για το 2016 που κατατέθηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο, μπορεί να καταλάβει τις συνέπειες της τραγικής πολιτικής που ακολούθησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑνΕλ τους προηγούμενους 7 μήνες, τον καιρό δηλαδή της πρώτης διακυβέρνησης της χώρας.
            Αν κάποιος ξεκινήσει από το αρχικό κείμενο, διαβάζει τα εξής : << Κατά τους πρώτους μήνες του 2015, η εφαρμογή νέου πολιτικού σχεδιασμού για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας στάθηκε αφορμή για την αύξηση της οικονομικής αβεβαιότητας στη χώρα. Ξεκίνησε έτσι νέος κύκλος δυσμενών προσδοκιών, με αποτέλεσμα τη χειροτέρευση του οικονομικού κλίματος και την επιβάρυνση της οικονομίας>>.
            Παραδέχονται λοιπόν οι συντάκτες του νέου Προϋπολογισμού, ότι η οικονομία της χώρας το 2015 πήγε προς το χειρότερο και πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα. Αναγνωρίζουν ότι αυτό οφείλεται στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης.        Να υπενθυμίσουμε ότι τις διαπραγματεύσεις το διάστημα του 2015 τις έκανε η ίδια ακριβώς Κυβέρνηση με αυτή που καταθέτει τον Προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
            Πηγαίνοντας παρακάτω, στους πίνακες που αναφέρονται στα βασικά μεγέθη της Ελληνικής Οικονομίας, διαβάζουμε την ανάλυση που αποδεικνύει το μέγεθος της οπισθοδρόμησης της χώρας από την επτάμηνη διακυβέρνηση της χώρας από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και είναι πίνακας που συντάχθηκε από τους ίδιους που Κυβερνούσαν το προηγούμενο επτάμηνο.

            
           
Στον πίνακα διαβάζουμε για ΑΕΠ της χώρας το 2014, θετικό κατά 0,8% ενώ το 2015 έπεσε στα αρνητικά του 2,3%, ενώ αναμένεται ύφεση της οικονομίας και πάλι, στο 1,3% κατά το 2016. Και το παραπάνω αποτέλεσμα είναι κάτι το οποίο μας επιστρέφει σε ρυθμούς της οικονομίας του 2012. Και έχει ονοματεπώνυμο αυτό.
Στον Πίνακα βλέπουμε ότι ενώ η ιδιωτική κατανάλωση το 2014 είχε πάει σε θετικούς ρυθμούς 1,3%, το 2015 έπεσε σε αρνητικά -1,6% ενώ το 2016 αναμένεται ακόμα χειρότερα, η ιδιωτική οικονομία θα πέσει ακόμα περισσότερο στο -2,4%. Και κάποιοι έχουν επιλέξει να χτυπήσουν την ιδιωτική οικονομία περαιτέρω.
Διαβάζουμε ακόμα και για τη Δημόσια Κατανάλωση, ότι θα πέσει έτη περαιτέρω, από το -0,9% του 2014 στο -1,2% του 2015 και τελικά στο -2,1% του 2016. Πάει και η Κρατική στήριξη.
Και φτάνουμε στη τελευταία γραμμή του πίνακα, που είναι και η πλήρης αποκάλυψη της πολιτικής του κ. Τσίπρα, και αφορά το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας. Είναι η αριθμός που ξεσκεπάζει όλο το πέπλο της ρητορείας της Κυβέρνησης σχετικά με την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης.
Σε αυτή τη γραμμή αναφέρεται ότι η ανεργία που το 2014 ήταν – πτωτικά σε σχέση με το 2013 – στο 24,6%, αναμένεται να φτάσει το 2015 στο 25,4%, αυξημένη κατά μια ποσοστιαία μονάδα, ενώ η εκτίμηση για το 2016 είναι ακόμα χειρότερη. Αναμένεται να ανέβει κατά μισή περίπου μονάδα περαιτέρω, στο 25,8%. Εδώ τελειώνουν τα ψέματα της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
Σε αυτό το σημείο έχουμε τη πλήρη ομολογία της αποτυχίας της πολιτικής του τελευταίου – καταστροφικού όπως έχουμε τονίσει – επταμήνου.
Ομολογούν πλέον με επίσημα στοιχεία οι κύριοι της Κυβέρνησης ότι σε όλα τα οικονομικά μεγέθη της οικονομίας, η πολιτική του επταμήνου ήταν διαλυτική. Οπισθοχώρησαν το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας σε τόσο μεγάλο βαθμό, που αυτή επέστρεψε στο 2012 και πιο πίσω. Και σε λίγο θα πανηγυρίζουν που το 2016 θα είναι στα μεγέθη του 2013. Εχοντας γυρίζει τη χώρα πίσω τρία ολόκληρα χρόνια, μέσα σε επτά μόνο μήνες.
Απέτυχαν και το ομολογούν. Το μόνο που ευχόμαστε είναι το επόμενο διάστημα να μην συνεχίσουν τον δρόμο αυτό. Γιατί η ολοκληρωτική καταστροφή της Οικονομίας θα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους.
Θα είμαστε παρόντες για να ελέγχουμε και να αποκαλύπτουμε. Για να κρίνουμε και να προτείνουμε. Για να λέμε αλήθειες απέναντι στα ψεύδη όσων δεν λένε να καταλάβουν ότι αυτοί κυβερνούσαν και τους προηγούμενους επτά μήνες. Και ευθύνονται βαριά.
                                    ΛΙΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

          ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου