Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015


8 +1 ΓΙΑΤΙ   ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
          Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου πρέπει να επιλέξουμε σε ποιό πολιτικό σχήμα θα δώσουμε τη ψήφο μας. Οι καιροί πλέον είναι απόλυτα κρίσιμοι για τη χώρα. Ακολουθούν επτά και ένας ακόμα λόγοι για τους οποίους ζητάμε τη στήριξη των πολιτών στους συνδυασμούς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- Κινήσεις Πολιτών
1.    Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που προτείνει και ζητά το σχηματισμό κυβέρνησης τετραετίας. Αρκετά μπλέξαμε με τις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Κοστίζουν τόσο σε χρήμα όσο και σε πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση με άνεση χρόνου.
2.    Όταν οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί επιλέγουν την ανάδειξή τους μέσα από διχαστικά διλήμματα, εμείς ζητάμε να ενωθούμε, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ως έθνος κα όχι ως κομματικά ακροατήρια.
3.    Διαθέτουμε τους πολιτικούς συμμάχους στην Ευρώπη που απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Οι σύμμαχοί μας στους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες έβαλαν πλάτη τις δύσκολες ώρες της ‘’διαπραγμάτευσης ‘’ Τσίπρα και εξασφάλισαν την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
4.    Ζητάμε από το 2012 τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, που είναι ο μόνος τρόπος ώστε να προχωρήσουμε αποφασιστικά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πέρα από το Μνημόνιο. Μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται διακομματική, εθνική προσπάθεια για την επόμενη μέρα της χώρας.
5.    Από την αρχή της κρίσης είπαμε την αλήθεια και παρουσιάσαμε τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο που διατηρούσε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Όταν η ΝΔ έστηνε Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζε Μνημόνια, εμείς με ειλικρίνεια και με στόχο το εθνικό όφελος, στηρίξαμε την επιλογή που πλέον όλοι σχεδόν αναγνωρίζουν ως μοναδική. Δεν κρυφτήκαμε. Δεν σκεφτήκαμε καμία στιγμή το κομματικό όφελος μπροστά στο εθνικό καλό.
6.    Αναγεννούμε την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της χώρας. Μια Παράταξη που όποτε έλειπε από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αυτή έμπαινε σε περιπέτειες. Το ζήσαμε και τους τελευταίους 7 μήνες. Ενοποιούμαστε κάτω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στοχεύουμε στο μεγάλωμά της και στη μετεξέλιξή της σε πόλο σταθερότητας στη πολιτική ζωή της χώρας.
7.    Έχουμε την εμπειρία να διατυπώσουμε και να υλοποιήσουμε το απαραίτητο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας για την επόμενη μέρα. Χρειάζονται ουσιαστικές λύσεις, με κοινωνικό πρόσημο ώστε να βγούμε από τη δύσκολη συγκυρία των τελευταίων ετών το συντομότερο δυνατό. Ο Προοδευτικός Δημοκρατικός χώρος είναι αυτός που διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό αλλά και το ιδεολογικό απόθεμα για τις απαραίτητες προτάσεις.
8.    Ο Προοδευτικός χώρος είναι ο ιδεολογικός χώρος των Μεταρρυθμίσεων.. Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας έχουν συγκεκριμένη σφραγίδα. Το ΕΣΥ, τα ΚΕΠ, η Αυτοδιοίκηση, η Διαύγεια, ο ΑΣΕΠ, τα ΚΑΠΗ, τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, τα μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια, η αλλαγή του διεθνούς επιπέδου της χώρας, η πραγματική ένταξη της χώρας στους δυνατούς της Ευρώπης, και πάρα πολλά άλλα, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Και αν όλοι αναγνωρίζουν ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι η άμεση ανάγκη για τη χώρα, όλοι καταλαβαίνουμε από ποιόν πολιτικό χώρο μπορούν να εκκινήσουν.
Και ένας ακόμα λόγος: Ανανέωση. Όλοι μιλούν για την απαραίτητη ανανέωση σε πρόσωπα, σκέψεις και νοοτροπίες που πρέπει να  επέλθει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο Νομό μας αποτελείται από ανθρώπους της καθημερινότητας, της προσωπικής εργασίας και του περίγυρού μας. Από ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν επειδή έχουν τη διάθεση και τις ιδέες. Από ανθρώπους με νέες νοοτροπίες και πιστεύω. Από ανθρώπους που πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να αλλάξουν όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό αλλά και τη συνολική αντιμετώπιση της πολιτικής, που στις μέρες μας θεωρείται κάτι αρνητικό και ανάξιο συμμετοχής.
Είμαστε παρόντες για την επόμενη μέρα. Για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Γυρίζουμε σπίτι μας για να πραγματοποιήσουμε αυτά που η χώρα χρειάζεται, πέρα από μικροκομματικά οφέλη και συντεχνίες.
ΛΙΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου