Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΌΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλεςΠρέπει πρώτα να σας ευχαριστήσω  για τη παρουσία σας. Μας δίνει δύναμη η παρουσία σας σήμερα, καθώς τέσσερις νέοι άνθρωποι της καθημερινότητας, μέσα στον κοινωνικό ιστό και με παρουσία στα κοινά του τόπου, χωρίς να ψάχνουν καρέκλες, θέσεις ή αξιώματα, καταθέτουν τη ψυχή τους σε εσάς.
Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε από μικρό παιδί. Στα εκλογικά μας κέντρα και στις αφισοκολλήσεις. Στις ομιλίες. Στα γραφεία της Οργάνωσής μας. Στις εκλογικές μάχες και στις πορείες στα χωριά.
Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που μου έδωσε αταλάντευτες αξίες. Αξίες που χαρακτηρίζουν τη πορεία του ανθρώπου που έχω τη ΤΙΜΗ και την ΕΥΘΥΝΗ να φέρω το επίθετό του.
Από τον πατέρα μου, διδάχθηκα ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΚΑΘΗΚΟΝ. Οφείλω να τον ευχαριστήσω ΣΗΜΕΡΑ από ΕΔΩ για όσα μου έχει προσφέρει.


Όταν μεγαλώνεις με αυτές τις αρχές , η απόφαση να συμμετέχεις στις κρισιμότερες εκλογές για τη χώρα και τη Παράταξη είναι δεδομένη. Δήλωσα ΠΑΡΟΝ όταν ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μου έκανε τη τιμητική πρόταση να στελεχώσω το ψηφοδέλτιο του Νομού μας. Και σήμερα δηλώνω παρόν για το ΠΑΣΟΚ, όπως το έκανα όλα αυτά τα χρόνια.
Το 2009, αναλάβαμε ως πολιτικός χώρος ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Ήταν επιλογή μας να κρατήσουμε τη χώρα όρθια αδιαφορώντας για το κομματικό κόστος. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει την εύκολη επιλογή.
Κάναμε στρατηγικά λάθη.
Έπρεπε να έχουν γίνει πράξη αυτά που λέγαμε κάποιοι, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και το τονίζω, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναλάβουν και άλλοι το βάρος για το οποίο ήταν  κύρια υπεύθυνοι. Δεν έγινε όμως, και τους λόγους δεν θα τους εξετάσουμε τώρα.
Ήμασταν και είμαστε συνεπείς στις πράξεις μας. Μιλήσαμε και τότε υπεύθυνα, όπως το κάνουμε και τώρα με γνώμονα το καλό της χώρας.
Τι λέμε σήμερα σύντροφοι και συντρόφισσες; Η χώρα έχει ανάγκη Εθνικής Συνεργασίας. Το λένε οι πολίτες,  αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς εθνική συναίνεση.
Η Εθνική συναίνεση όμως απαιτεί και συνετούς πολιτικούς συνομιλητές που δεν διαθέτουμε.

Η  Νέα Δημοκρατία επενδύει στον φόβο των πολιτών. Προσπαθεί να καρπωθεί ως δικά της, έργα τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης περιόδου, καθώς και αρκετών προοδευτικών μέτρων που οι βουλευτές και οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σχεδίασαν και πραγματοποίησαν τα δυόμιση τελευταία χρόνια. Και κρύβει ηθελημένα την ψηφοθηρική στάση της την περίοδο 2009-2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προχθές έσκιζε μνημόνια. Χθες, ο κύριος Τσίπρας μίλησε για παράταση αποπληρωμής των δανείων. Σήμερα μιλούν για κατάργηση του ΑΣΕΠ στους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αύριο τι θα κάνουν; Μα θα κόψουν και χρήμα. Πολύ χρήμα. Γυρίζουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες τη κωλοτούμπα τους. Υπόσχονται τις ελπίδες στον λαό. Μα είναι φρούδες. Και οι πολίτες δεν πρέπει να παραπλανηθούν.


Κοντά σε εμάς, βρίσκεται ένα πολιτικό μόρφωμα-φαινόμενο.  Στη προσπάθειά του να εμφανιστεί ως νέο και αμόλυντο αγκαλιάζει το παρελθόν. Εντάσσει στις τάξεις του καθαρούς νεοφιλελεύθερους αλλά και Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς. Αν αυτό δεν λέγεται συνονθύλευμα και πολιτική σούπα, τότε πώς να το ονομάσουμε; Να το πούμε Ποτάμι; Βέβαια ξεχνούν κάποιοι όταν μιλούν για την..ορμή του ποταμού, ότι συνήθως τα ποτάμια κουβαλάνε μπάζα και σάπια ξύλα. Και στο τέλος, όλα τα ποτάμια, στη θάλασσα καταλήγουν.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου, για λόγους πολιτικής αρχής, σε φασιστοειδή και εγκληματικές οργανώσεις.
Αυτό είναι το πολιτικό σκηνικό γύρω μας.
Οι τέσσερις Υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας αλλά και ο Γραμματέας του Κινήματος, ανήκουμε σε μια γενιά που καλείται να πληρώσει το μάρμαρο λανθασμένων επιλογών. Μια γενιά που  θα έχει μια θλιβερή πρωτοπορία. Θα είναι η πρώτη γενιά από καταβολής Κράτους που θα τραφεί από δυο άλλες. Ουδέποτε συνέβη κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Τώρα μας συντηρούν οι γονείς μας. Σε μερικά χρόνια θα μας συντηρούν τα παιδιά μας, καθώς οι συντάξεις που θα παίρνουμε, όσοι παίρνουμε, δεν θα φτάνουν ούτε για τα βασικά.

Πρόκειται όμως και για μια προικισμένη γενιά. Γιατί έχει τα περισσότερα εφόδια από οποιαδήποτε προηγούμενη. Είναι η καλύτερα εκπαιδευμένη, έχει όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή της και σίγουρα, έχει και τα οράματά της. Όπως κάθε νέα γενιά.

Όλοι εμείς θέλουμε να βάλουμε τα δικά μας οράματα και όρους στο πως θα διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για τη χώρα. Μια επόμενη μέρα για τα παιδιά μας, και όχι για εμάς. Για να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα θα στηρίζεται σε σταθερά θεμέλια και αξίες.
Αξίες όπως Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ           και η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ που εξέφρασε ο ένας, ξεχωριστός και διακριτός ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Βάζουμε πλάτη στον ΗΛΙΟ. Να τον σηκώσουμε λίγο ψηλότερα. Να τον κρατήσουμε τον Ήλιο, όπως λέει ο δεύτερος στίχος του τραγουδιού που μας συνοδεύει τόσα χρόνια. Και βάζουμε πλάτη ΚΑΘΑΡΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, χωρίς ανταλλάγματα και προϋποθέσεις.


Ζητάμε από τους Δημοκρατικούς πολίτες του Ρεθύμνου να μας δώσουν τη δύναμη ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει τη τρίτη, τη καθοριστική, τη κρίσιμη εντολή.
Ζητάμε από τους Ρεθεμνιώτες να ενδυναμώσουν τη προσπάθειά μας. Γιατί όποτε αυτή η Παράταξη, η Δημοκρατική Παράταξη έλειπε από τις εξελίξεις, η χώρα έμπαινε σε περιπέτειες.
Ζητάμε από όλους εσάς, να γίνετε για τρείς μέρες συνυποψήφιοί μας. Τελάληδες της ΕΥΘΥΝΗΣ και της ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ.
Είμαι βέβαιος ότι τη Κυριακή, το Ρέθυμνο όπως και στις Ευρωεκλογές, θα εμφανιστεί πάλι, στην κορυφή των ποσοστών για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί η Δημοκρατική Παράταξη σε αυτό τον τόπο έχει ρίζες βαθιές. Γιατί όλοι εσείς το αποδείξατε όποτε απαιτήθηκε. Και θα το κάνουμε όλοι μαζί ξανά πράξη. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι για το Δημοκρατικό Ρέθυμνο.
Το Ρέθυμνο τη Κυριακή θα κάνει τη σωστή επιλογή:
Την Επιλογή της ΕΥΘΥΝΗΣ και της ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ
Της ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ και της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ.
ΠΑ.ΣΟ.Κ…………..ΜΟΝΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 Σας ευχαριστώ από τη ψυχή μου… καλό μας αγώνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου