Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ

          Τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν οι φωνές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσων αποδεχόμενοι πλέον τα θετικά βήματα της οικονομίας της χώρας σε μακροοικονομικό επίπεδο, τοποθετούνται προσπαθώντας να περάσουν στην επόμενη μέρα.
            Έτσι, έχουμε δει τον κ. Σαμαρά να υπερασπίζεται την πολιτική που εφαρμόζει ως Πρωθυπουργός και τα θετικά – μακροοικονομικά επαναλαμβάνω – αποτελέσματα της χώρας ως δικό του επίτευγμα.
            Πλήθος Υπουργών και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πανηγυρίζουν για τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και για την επίτευξη πλεονάσματος.
            Ξεχνούν, ή θέλουν να ξεχάσουμε, ότι όταν το ΠΑΣΟΚ, σε ένα τεράστιο για το ίδιο πολιτικό τακτικό λάθος, ανέλαβε μόνο του την ευθύνη για τη χάραξη της πορείας της χώρας πάνω στην οποία ο κ. Σαμαράς κινείται σήμερα, ο κ. Πρωθυπουργός μιλούσε για Ζάππεια και επαναδιαπραγμάτευση. Ξεχνούν ή θέλουν να ξεχάσουμε ότι όταν κλήθηκαν να βάλουν πλάτη για την διαπραγμάτευση, κοιτώντας το εκλογικό τους όφελος, απείχαν. Ξεχνούν ή θέλουμε να ξεχάσουμε, ότι η κατάσταση που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009 εκτός από τραγική για τη χώρα, ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ αποτέλεσμα της διαχείρισης της εξουσίας από τις Κυβερνήσεις της ΝΔ την περίοδο 2004-2009.
            Εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστούν όλα αυτά.
            Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Υπεύθυνος του Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου για ενημέρωση των κεφαλαιούχων, σχετικά με τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει Κυβέρνηση, δήλωσε ότι: ‘ Οι Τράπεζες δεν είναι υπό κατάρρευση και ο κόσμος δεν τρέχει να πάρει τα λεφτά του. Το επιχείρημα της εξόδου από το Ευρώ έχει καταπέσει ‘.
            Ξεχνούν ή θέλουμε να ξεχάσουμε τις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική η οποία αποφασίστηκε από το 2010 και μετά σχετικά με τη διάσωση των καταθέσεων και τη τραπεζική ασφάλεια, η οποία αποφασίστηκε και εκτελέστηκε από τη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;
            Ξεχνούν ή θέλουμε να ξεχάσουμε ότι μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ τότε αλλά ακόμα και τώρα, τασσόταν και τάσσεται σε μια πορεία εξόδου της χώρας από το Ευρώ;
            Τα παραπάνω βέβαια που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτια του πάζλ της ‘ κωλοτούμπας ‘ που προσπαθεί να εκτελέσει η ηγετική του ομάδα. Δεν είναι στροφή στον ρεαλισμό όπως παρουσιάζεται. Είναι προσπάθεια συλλογής περισσότερων ψήφων, απευθυνόμενοι σε ποιο λογικά σκεπτόμενα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.
            Σε όλη αυτή τη πορεία, δεν πρέπει να ξεχνάμε:
            Οι επιλογές στη χάραξη αυτής της πολιτικής τα τελευταία χρόνια της χώρας μας, ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ επιλογή του ΠΑΣΟΚ.
            Κανένα άλλο κόμμα δεν προσήλθε στη προσπάθεια δημιουργίας Εθνικού Μετώπου Διαπραγμάτευσης, αλλά κοιτούσαν το μικροκομματικό τους όφελος.
            Όταν το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για δύσβατο αλλά συντεταγμένο και ορισμένο δρόμο εξόδου από τη κρίση, όλοι έλεγαν για μάταια μη πραγματοποιήσιμα σχέδια.
            Τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Όχι στη τσέπη του Έλληνα ακόμα, αλλά στους δείκτες της οικονομίας που δείχνουν το μέλλον για την οικονομία της χώρας. Χρειάζεται κάποιος χρόνος ακόμα ώστε να μπορέσει αυτή η αλλαγή του κλίματος και του νέου οικονομικού περιβάλλοντος να περάσει και στην καθημερινή οικονομία, που είναι αυτή που ζουν οι πολίτες. Κάποιοι επέλεξαν όλα αυτά τα χρόνια να είναι συνεπείς με τη βασική πολιτική επιλογή τους.
Και αυτοί ήταν στο ΠΑΣΟΚ. ΟΙ υπόλοιποι τώρα απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη νέα πορεία της χώρας.
Είμαστε συνεπείς στις επιλογές μας. Ήμασταν από την αρχή βέβαιοι για τον δύσβατο αλλά ασφαλή για τη χώρα και τους πολίτες της δρόμο που χαράξαμε. Ίσως θα έπρεπε να είμαστε και πιο τολμηροί.
Αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να νομίζει ότι θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι επιλογές των υπολοίπων.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να είναι η μόνη υπεύθυνη και συνεπής πολιτική δύναμη στη χώρα, κάτι που είμαστε βέβαιοι ότι θα αναγνωριστεί από τους  - πληγωμένους και ταλαιπωρημένους οικονομικά - πολίτες όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
ΛΙΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου