Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ρεθύμνου & PES Activists CreteΕν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουμε καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε τις πολιτικές κατευθύνσεις της λιτότητας και της ασυδοσίας των αγορών που προάγουν οι συντηρητικοί και οι φιλελεύθεροι.
Ο αγώνας μας αυτός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανάγκη για προαγωγή της αξιοπρεπούς διαβίωσης και εργασίας και για μεταρρυθμίσεις που θα προστατεύουν τον εργαζόμενο !
Κάθε σκέψη ,πολιτική κατεύθυνση ή οδηγία, ανεξάρτητα από το που θα προέρχεται, όταν δεν προωθεί την αξιοπρεπή εργασία, τη δίκαιη αμοιβή των εργαζομένων και κυρίως πλήττει την  κοινωνική ισορροπία θα μας βρίσκει αντίθετους και θα αποτελεί για εμάς αιτία για να αναλαμβάνουμε τις κατάλληλες δράσεις ώστε να αποτρέψουμε την εφαρμογή τους !
Ζητάμε άμεσα, να αποσυρθεί ως απαράδεκτη, από το τραπέζι των συζητήσεων του Υπουργείου Παιδείας οποιαδήποτε πρόταση για «αποζημίωση» της ,ιδιαίτερα σημαντικής για την κοινωνία, εργασίας των καθηγητών, με μόρια και να αναζητηθούν οι ορθολογικές εκείνες επιλογές που θα καλύψουν τα σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρουσιάζει ο τομέας.
Την ώρα που εκτός από τους μακροχρόνια ανέργους στρατιές από υποαμοιβόμενους εργαζομένους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν με τις ανησυχίες μας, δεν μπορούν με τακτικές «μαστίγιου και καρότου» να εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους και δεν μπορούν τελικά να οραματίζονται με αφορμή την κρίση ένα εκπαιδευτικό σύστημα προσαρμοσμένο σε πολιτικές λιτότητας !
Η δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση ιδίως σε εποχές κρίσης είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για μια δημοκρατική κοινωνία !
Η παιδεία έχει πραγματικά προβλήματα που αναζητούν προοδευτικές λύσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου